DOBRE DANIE NA ŚNIADANIE
ZUPY
SAŁATKI
RYBY
DANIA Z DROBIU I MIĘSNE
DANIA MĄCZNE
DODATKI DO DAŃ
DESERY
KOKTAJLE MLECZNE
NAPOJE GORĄCE
NAPOJE ZIMNE
PIWO
ALKOHOLE
DLA DZIECI
SUBSTANCJE/PRODUKTY
POWODUJĄCE ALERGIE
LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
SUBSTANCJE/PRODUKTY
POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJ
1. Zboża zawierające gluten tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne .
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne .
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne.
8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, pistacje.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.